Pikantne orzechy pecan
Pikantne orzechy pecan4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- 2 łyżki niesolonego masła
- ½ kg obranych niesolonych orzechów pecan
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżka sosu hoisin
- kilka kropel sosu z ostrej papryki
-
Orzechy wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem.
Trzymać na ogniu aż wszystkie orzechy pokryją się masłem, wówczas dodać sos hosin, sos sojowy i sos z papryki.
Całość dokładnie wymieszać i gotować około1 minutę.
Następnie przełożyć orzechy na blasze do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec do momentu, aż cały płyn wyschnie a orzechy się zarumienią.
- Szczegóły
- Kategoria: Dodatki
- Opublikowano: czwartek, 15, kwiecień 2010 08:04
- Daria Niemczyk