Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantne orzechy pecan

Składniki:

  • 2 łyżki niesolonego masła
  • ½ kg obranych niesolonych orzechów pecan
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu hoisin
  • kilka kropel sosu z ostrej papryki

Sposób wykonania:

  1. Orzechy wrzucić do rondla z rozgrzanym masłem.
    Trzymać na ogniu aż wszystkie orzechy pokryją się masłem, wówczas dodać sos hosin, sos sojowy i sos z papryki.
    Całość dokładnie wymieszać i gotować około1 minutę.
    Następnie przełożyć orzechy na blasze do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i piec do momentu, aż cały płyn wyschnie a orzechy się zarumienią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *