Piersi z kurczaka z borowikami
Piersi z kurczaka z borowikami4.26 out of 5 based on 241 voters.
Składniki:
- 450 g borowików (mogą być mrożone)
- 2 piersi z kurczaka
- masło
- 1 cebula
- 100 ml białego wina
- mąka
- tymianek
- twardy żółty ser
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Borowiki rozmrozić, pokroić na plasterki. Piersi kurczaka przekroić, uformować cztery kotlety. Cebulę zemleć, podsmażyć na łyżce masła. Dodać grzyby, odrobinę posolić i dusić 10 min. Wlać wino, dusić, aż wyparuje cały płyn. Piersi kurczaka obtoczyć w mące, posypać solą i pieprzem, krótko obsmażyć na dużym ogniu z odrobiną masła. Gdy się zrumienią, dodać grzyby, przyprawić tymiankiem, posypać tartym serem. Kotlety przełożyć na talerz, obłożyć grzybami. Podawać od razu.
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: wtorek, 25, kwiecień 2006 00:00
- Bahus
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany