Składniki:
- 450 g borowików (mogą być mrożone)
- 2 piersi z kurczaka
- masło
- 1 cebula
- 100 ml białego wina
- mąka
- tymianek
- twardy żółty ser
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Borowiki rozmrozić, pokroić na plasterki. Piersi kurczaka przekroić, uformować cztery kotlety. Cebulę zemleć, podsmażyć na łyżce masła. Dodać grzyby, odrobinę posolić i dusić 10 min. Wlać wino, dusić, aż wyparuje cały płyn. Piersi kurczaka obtoczyć w mące, posypać solą i pieprzem, krótko obsmażyć na dużym ogniu z odrobiną masła. Gdy się zrumienią, dodać grzyby, przyprawić tymiankiem, posypać tartym serem. Kotlety przełożyć na talerz, obłożyć grzybami. Podawać od razu.