Piersi z kurczaka w śliwkowych powidłach grillowane
Piersi z kurczaka w śliwkowych powidłach grillowane4.70 out of 5 based on 10 voters.
Składniki:
- 1 kg piersi z kurczaka
- ½ szklanki wytrawnego czerwonego wina
- 1 ½ łyżeczki przyprawy do piernika
- 1 ½ szklanki śliwkowych powideł
- sól, pieprz do smaku
- olej
- sok z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Filety z kurczaka umyć, osączyć , natrzeć solą, pieprzem i sokiem z cytryny, odstawić w chłodne miejsce na 3 godziny. Powidła śliwkowe zmiksować z pozostałymi składnikami. Mięso posmarować olejem, podpiec na ruszcie z obu stron i posmarować przygotowaną glazurą. Piec do miękkości.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: czwartek, 19, maj 2011 14:57
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem