Piersi kurczaka w sosie curry
Piersi kurczaka w sosie curry4.61 out of 5 based on 254 voters.
Składniki:
- 4 piersi kurczaka
- 250 ml bulionu z kurczaka
- 1 łyżka soku z limetki
- 400 ml mleczka kokosowego
- 1 łyżka pasty curry
- 1 trawa cytrynowa
- 1 łyżka brązowego cukru
- 1 łyżka sos u rybnego
- 1 pęczek natki kolendry
Sposób wykonania:
-
Pastę curry lekko podgrzać, wówczas wlać bulion oraz mleczko kokosowe i dodać posiekaną trawę cytrynową.
Całość zagotować i dodać całe piersi kury.
Trzymać na ogniu około 10 minut.
Po tym czasie piesi wyjąć i pokroić je w plastry a do sosu dodać cukier, sos rybny, sok z limetki i gotować jeszcze przez kilka minut.
Gdy sos lekko zgęstnieje wrzucić jeszcze posiekaną koelndrę i polać nim piersi kurczaka.
- Szczegóły
- Kategoria: Piersi z kurczaka
- Opublikowano: środa, 28, kwiecień 2010 08:28
- Dominika Marchewka
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany