Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierogi pieczone z mięsnym farszem

Składniki na ciasto:

 

  • 6 szkl. mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • ¼ kostki drożdży
  • łyżka cukru
  • kostka margaryny
  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • sól

     

    Farsz:

  • 40 dag ugotowanego mięsa
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Drożdże rozkruszyć i dodać je do mąki razem z żółtkami, śmietaną, roztopioną margaryną, cukrem oraz solą.
    Całość dokładnie zagnieść.
    Następnie mięso zemleć i doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.
    Ciasto rozwałkować i wyciąć z niego kółka.
    Na każdym rozłożyć po łyżce farszu i zlepić.
    Na koniec posmarować każdy roztrzepanym białkiem i posypać kminkiem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 15-20 minut.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *