Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony schab ze śliwkami

Składniki:

  • 2 kg schabu bez kości
  • 20 dkg suszonych śliwek
  • majeranek
  • czosnek
  • tłuszcz do smażenia
  • mąka do oprószenia
  • sól, odrobina czerwonego wina

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć osączyć na papierowym ręczniku. W schabie zrobić podłużny otwór i powciskać do niego śliwki. Mięso posolić, oprószyć mąką i włożyć do brytfanny, przesmażyć dokładnie każdej strony. Podlać wodą, dodać majeranek i zmiażdżony ząbek czosnku. Przykryć i dusić na wolnym ogniu ok. 1.5 godz. Wyparowany sos uzupełniać wodą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *