Pieczony kabaczek z kminkiem
Pieczony kabaczek z kminkiem4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- 1 kabaczek
- 2 łyżki zmielonego kminku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Kabaczka obrać po czym przekroić wzdłuż na pół i pokroić go w 2,5cm kostkę.
Następnie dodać do kabaczka kminek, oprószyć go solą oraz pieprzem i skropić oliwą.
Całość wymieszać i rozłożyć na blasze.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 40 minut, w połowie odwracając na druga stronę.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszką.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Mariolę Serwatka
- Szczegóły
- Kategoria: Kabaczki
- Opublikowano: czwartek, 26, listopad 2009 08:13
- Mariola Serwatka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak