Pieczone ziemniaki z majonezem
Pieczone ziemniaki z majonezem4.65 out of 5 based on 257 voters.
Składniki:
- 4 ziemniaki
- majonez
- sól, biały pieprz, papryka
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki obrać, dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Tak przygotowane ziemniaki ułożyć na posmarowanej olejem blasze do pieczenia, posmarować majonezem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Przed podaniem oprószyć mieloną papryką.
- Szczegóły
- Kategoria: Ziemniaki
- Opublikowano: poniedziałek, 22, listopad 2010 09:42
- Dagmara Bukała
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak