Pieczone kanie
Pieczone kanie4.43 out of 5 based on 351 voters.
Składniki:
• kanie
• 5-6 łyżek masła
• sól
• 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Odciąć nóżki, pozostawiając same kapelusze. Umyć, osuszyć, z obu stron posmarować roztopionym masłem, oprószyć solą i ułożyć na blasze do ciast nasmarowanej olejem. Wsunąć do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut (aż będą rumiane). Upieczone kapelusze ułożyć na półmisku wgłębieniem do góry, kładąc w każdy kapelusz 0.5 łyżeczki masła utartego z posiekaną natką pietruszki.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier
- Szczegóły
- Kategoria: Kanie
- Opublikowano: niedziela, 03, kwiecień 2005 00:00
- Xawier