Składniki: 4 duże kanie ½ szklanki mleka 2-3 łyżki mąki 3 jajka 3-4 łyżki bułki tartej 15 dkg tłuszczu / smalec / sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Młode kapelusze kani z wierzchu wytrzeć ściereczką ściąć czubek, ukręcić korzonek. Kapelusze zanurzyć w mleku, doprawić do smaku solą i pieprzem, obtaczać w mące, rozmąconym jajku, a…
Tag: z kaniami
Listy
Kanie na blasze pieczone
by Julia Szewczyk • • 0 Comments
Składniki: 8 kani 3 łyki roztopionego masła sól pieprz Sposób wykonania: Kanie oczyścić obcinając nóżki. Następnie ułożyć je na blasze wysmarowanej masłem. Resztą masła polać grzyby. Oprószyć jeszcze solą oraz pieprzem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 10 minut.
Kanie
Kanie w cieście
by Majka • • 0 Comments
Składniki: 2 kanie 2 łyżki mąki żytniej 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej jajko sól pieprz vegeta papryka majeranek tymianek oregano natka pietruszki olej Sposób wykonania: Wszystkie mąki wymieszać ze sobą po czym wbić jajka, dodać odrobinie wody oraz wszystkie przyprawy. Całość dokładnie wymieszać. Następnie kanie zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym…
Kanie
Kanie w panierce
by Karolina Zatorska • • 0 Comments
Kanie
Pieczone kanie
by Xawier • • 0 Comments
Składniki: • kanie • 5-6 łyżek masła • sól • 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki Sposób przyrządzenia: Odciąć nóżki, pozostawiając same kapelusze. Umyć, osuszyć, z obu stron posmarować roztopionym masłem, oprószyć solą i ułożyć na blasze do ciast nasmarowanej olejem. Wsunąć do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut (aż będą rumiane). Upieczone kapelusze…