Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczona papryka w marynacie

Składniki:

  • 4 kg papryki
  • kilka listków laurowych
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • ½  l oleju
  • ½ szkl. octu

    Sposób wykonania:
    Paprykę wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni do momentu, aż skórka zacznie czernieć, wówczas przełożyć paprykę do foliowego worka, zawinąć i odstawić do ostygnięcia.
    Następnie obrać paprykę usuwając gniazda nasienne, pokroić na kawałki i przełożyć do słoików.
    Do każdego słoika włożyć 2-3 liście laurowe, kilka ziarnek pieprzu i ziela angielskiego oraz wlać 3 łyżki octu oraz 6 łyżek oleju.
    Słoiki szczelnie zamknąć i pasteryzować ok. 20 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Kingę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *