Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczeń wieprzowa w sosie grzybowym

Składniki:

  • 6 kotletów wieprzowych (szynka, schab, karczek)
  • sól i pieprz do smaku
  • ½ szklanki grzybów w plastrach
  • zupa grzybowa w proszku

Sposób przyrządzenia:
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni C. Mięso umyć, dokładnie osuszyć, przyprawić. Tak przygotowane kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym. W miseczce lub kubku przygotować zupę wg przepisu producenta, dodać wraz z pokrojonymi grzybami do mięsa, przykryć, dusić razem przez 45 minut, odkryć i dusić kolejne 15 minut. Skorygować smak przyprawami i podawać z ulubionymi dodatkami.
Przepis nadesłano na konkurs „Wspomnienie lata” Anna Podgórska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *