Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczarki z czosnkiem

Składniki:

  • 12 pieczarek
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki bułki tartej
  • cebula
  • 1,5 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle.
    W między czasie z pieczarek odciąć nóżki i posiekane dodać do cebulki razem z posiekaną natką pietruszki, czosnkiem i bułką tartą.
    całość dokładnie wymieszać i napełnić kapelusze pieczarek, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i zapiekać około 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *