Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Penne z pomidorami krok po kroku

Składniki:

    • 45 dkg dojrzałych pomidorów
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 posiekane żabki czosnku
    • 3 papryczki chili
    • 6 listków bazylii
    • 45 dkg makaronu penne rigate


    Sposób przyrządzenia:
    Obrane ze skóry pomidory pokroić w dużą kostkę.

    Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i papryczki , mieszając smażyć przez kilka sekund.

    Dodać pokrojone w kostkę pomidory….

    …. I połowę listków bazylii. Smażyć przez 10 minut

    Używając widelca rozgnieść pomidory, podgrzewać aż sos się zredukuje.

    Dodać pozostała część bazylii rozrywając ja palcami, wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce.

    Ugotować makaron w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, wyłożyć na talerze. Polać sosem, podawać.

    Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *