Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pałki z kurczaka Weroniki

Złociste i mocno soczyste pałki z kurczaka. Wypróbuj przepis Weroniki. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pałek z kurczaka majonezu, ostrej i słodkiej papryki. 
 

Składniki:

  • 1 pałek z kurczaka
  • 4 łyżki majonezu 
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka soli czosnkowej
  • 75 g masła
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Do miseczki przełożyć majonez oraz śmietanę.
    Wymieszać i wrzucić słodką oraz ostrą paprykę.
    Dodać jeszcze sól czosnkową oraz pieprz do smaku.
    Całość  dokładnie wymieszać.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć palki  kurczaka.
    Odstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.
    Następnego dnia wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *