Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasztet jajeczny

Składniki:

  • 1 ½ szkl fasoli perłowej
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 łyżki oleju
  • 2 cebule
  • 2 jaja
  • łyżeczka octu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Fasolę zalać przegotowaną woda i odstawić na całą noc.
Następnego dnia ugotować ją w tej sam wje wodzie w której się moczyła.
W między czasie obraną cebulę posiekać i przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym ją zmiksować.
Miękką fasolę również zmiksować i dodać do cebuli.
Następnie dodać jeszcze żółtka oraz olej i całość dokładnie wyrobić.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz octem.
Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Powstałą masę przełożyć do formy.
Wierzch posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiec.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *