Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasteryzowane buraczki

Składniki:

  • buraki ćwikłowe 5 kg
  • czosnek 3 ząbki
  • cebula 2 sztuki

    Zalewa:

  • ocet 1,5 szklanki
  • woda 1,5 szklanki
  • cukier 3/4 szklanki
  • ziele angielskie 5 ziaren
  • pieprz ziarnisty 5 ziaren
  • liść laurowy 2 sztuki

    Sposób przyrządzenia:
    Buraczki należy umyć, a następnie ugotować w skórkach. Po ugotowaniu
    należy je wystudzić, a następnie zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych
    oczkach. Cebulkę i czosnek należy obrać, a następnie posiekać dość
    drobno. Z wody, octu, cukru i przypraw należy zagotować zalewę. Do
    gotującej się zalewy należy dodać cebulę z czosnkiem, wymieszać,
    następnie dodać buraczki, zagotować. Gorące buraczki od razu przekładać
    do słoików i zakręcać. Odstawiać bez pasteryzacji.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *