Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pasta z wątróbki drobiowej.

Skład:

  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 15 dag podgardla wieprzowego
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • liść laurowy1 ziarno
  • ziela angielskiego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Podgardle z cebulą, czosnkiem i przyprawami. Wątróbkę umyć, dokładnie oczyścić z błon. Włożyć do garnka z duszącym się podgardlem. Podgrzewać chwilę, by wątróbka utraciła krwisty kolor. Następnie podgardle, wątróbkę, łyżeczkę natki pietruszki drobniutko posiekać lub przekręcić przez maszynkę, wymieszać, przyprawić do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *