Pasta z kaparami
Pasta z kaparami4.60 out of 5 based on 247 voters.
Składniki:
- rokpol ser 10 dag
- twaróg 30 dag
- śmietana 3 łyżki
- kapary 3 łyżki
- czosnek 1 ząbek
- sok z cytryny 1 łyżka
- koperek 3 łyżki
- pomidory 2 sztuki
- sól
- pieprz
- świeże zioła
Sposób przyrządzenia:
Pomidory należy sparzyć w celu obrania ze skórki, następnie wyjąć z nich
pestki i pokroić na drobno. Koperek należy bardzo drobno posiekać. Ser
rokpol należy zmiksować wraz ze śmietaną, twarogiem, sokiem z cytryny,
pieprzem, solą, kaparami oraz czosnkiem na gładką, jednolitą masę. Masę
należy połączyć z pomidorkami oraz koperkiem. Wszystko należy dokładnie
wymieszać i schłodzić.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: wtorek, 10, listopad 2009 08:09
- albertos