Pasta serowa z pomidorem i kaparami
Pasta serowa z pomidorem i kaparami 4.50 out of 5 based on 2 voters.
Składniki:
- 100 g sera rokpol
- 300 g twarożku
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżki kaparów
- 1-2zabki czosnku
- łyżka soku z cytryny
- 2-3 łyżki posiekanego koperku
- 2 pomidory
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Pomidory sparzyć wrzątkiem po czym obrać je ze skórki i pokroić.
Następnie ser rokpol zmiksować razem z twarogiem, śmietaną, czosnkiem oraz kaparami.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Następnie dodać pomidory i koperek, wymieszać.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sery
- Opublikowano: piątek, 03, styczeń 2014 08:55
- Sylwia Świda