Papryka w marynacie z miodem
Papryka w marynacie z miodem4.59 out of 5 based on 98 voters.
Składniki:
- 2,5 kg kolorowej papryki
Marynata:
- ½ szklanki octu spirytusowego
- 5 dkg miodu
- 1,5 szklanki oleju
- 1 łyżka soli
Sposób przyrządzenia:
Paprykę umyć, osuszyć, pokroić w pierścienie, usunąć włókninę i nasiona. Składniki marynaty wymieszać, doprowadzić do wrzenia, dodać paprykę i smażyć na małym ogniu mieszając aż papryka zmięknie. Gorącą paprykę z marynatą nakładać do sterylnych słojów, szczelnie zamknąć.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Grażyna Biernacka
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory z papryki
- Opublikowano: poniedziałek, 23, maj 2011 09:59
- Grażyna Biernacka
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane