Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka w pikantnej marynacie

Składniki:

  • 10 dużych kolorowych papryk
  • 2/3 szklanki oleju
  • 10 ząbków czosnku
  • drobno pokrojony imbir do smaku
  • sok z 3 pomarańczy
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 2 goździki


    Sposób przyrządzenia:

    Paprykę oczyścić, pokroić w paski o szerokości około 1,5 cm. Czosnek obrać, pokroić. W rondlu rozgrzać olej, dodać czosnek i imbir, smażyć mieszając 5 minut. Obniżyć temperaturę i do rondla dodać sok pomarańczowy, cukier, pieprz i paseczki papryki, dusić jeszcze 20 minut. Gorącą marynatę z papryką przełożyć do sterylnych słoików, szczelnie zamknąć, pasteryzować 10 minut.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Grażyna Biernacka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *