Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Papryka a la kawior Iwony

Składniki;

  • 2 kg papryki
  • 2 kg marchewki
  • 2 kg cebuli
  • 1 łyżka cukru
  • ½ szklanki oleju
  • 1 ½ szklanki przyprawy do zup w płynie
  • 1 słoiczek ostrej musztardy
  • 5 słoiczków koncentratu pomidorowego
  • pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia;
    Marchewkę, paprykę, cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę,  w rondlu podgrzać olej i cukier w kolejności dokładać marchewkę dusić aż będzie miękka ,następnie dodać pozostałe składniki , dusić na małym ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie. Warzywa  przełożyć do sterylnie czystych słoików ,szczelnie zamknąć . Pasteryzować ok. 20-25 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *