Panierowane jajka
Panierowane jajka4.66 out of 5 based on 107 voters.
Składniki:
- 6 jajek
- 1 torebka kaszy gryczanej
- 2 łyżki masła
- 2 białka
- łyżka mąki
- 1/3 szkl. bułki tartej
- olej
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, a kaszę na sypko. Z masła i mąki robimy zasmażkę i rozprowadzamy wodą. Dodajemy do kaszy i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, obtaczamy w niej jajka i oblepiamy kaszą. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy bułkę tartą. Zapiekamy kilka minut w temp.220 stopni.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: piątek, 20, maj 2011 00:32
- Marzena Gad