Panga w wytrawnym winie
Panga w wytrawnym winie 4.47 out of 5 based on 19 voters.
Składniki:
Sposob wykonania:
Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. W żaroodpornym naczyniu układamy kawałki na kształt ryby i na nich kawałeczki masła. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia podlewamy winem, jak ryba będzie miękka zalewamy śmietaną i pieczemy jeszcze około 5-10 minut, często polewając wytworzonym się sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 2010 09:00
- Marta Szypuła
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla