Panga w galarecie winnej
Panga w galarecie winnej4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Pangę umyć, skropić sokiem z cytryny. Przekroić wzdłuż i każdy kawałek zrolować, spiąć wykałaczkami. Włoszczyznę umyć, obrać, pokroić w słupki, ugotować w około 1//2 litra wywaru. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Do wrzącego wywaru dodać roladki i gotować na wolnym ogniu około 30 minut. Pod koniec gotowania dolać wino i namoczoną żelatynę- doprowadzić do wrzenia. Do salaterki przełożyć rybę i kawałki warzyw, zalać wywarem. Odstawić do stężenia. Przed podaniem udekorować zieloną natką pietruszki i plasterkami cytryny.
- Szczegóły
- Kategoria: Panga
- Opublikowano: wtorek, 08, luty 2011 09:14
- Krystian Hildebrandt
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla