Ostry sos pomidorowy
Ostry sos pomidorowy 4.66 out of 5 based on 131 voters.
Składniki:
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy
- 4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
- 1/2 łyżeczki oliwy lub oleju
- sól
- pieprz
- przyprawa chilli
Sposób wykonania:
-
Posiekany czosnek utrzeć z solą po czym dodać przecier pomidorowy, musztardę, olej i posiekaną natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz chili
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy pomidorowe
- Opublikowano: poniedziałek, 03, październik 2011 09:37
- Jacek Borowiecki
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny