Omlet ze szpinakiem Gosi
Omlet ze szpinakiem Gosi4.40 out of 5 based on 205 voters.
Składniki:
- 2 jajka
- 10 ml śmietany
- masło
- sól
- przyprawy Prymat do smaku
-
15 dkg listków świeżego szpinaku
Sposób wykonania:
-
Jajka umyć, wbić do naczynia, wlać śmietanę, posolić, dodać przyprawy. Wymieszać na jednolitą masę. Listki szpinaku opłukać pod bieżącą wodą i włożyć na sitku do wrzącej osolonej wody, na 2-3 minuty. Dobrze odcisnąć i drobniutko posiekać, wymieszać z ubitymi jajkami. Wlać na patelnię na rozgrzane masło, smażyć powoli, z obu stron, na złoty kolor. Następnie przełożyć na ogrzany półmisek i zaraz podawać. Talerz udekorować kilkoma listkami szpinaku.
Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Małgorzatę Gryszel
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: czwartek, 23, lipiec 2009 14:04
- Małgorzata Gryszel