Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z kawiorem i łososiem

Składniki:

  • 5 jajek
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 6 dag kawioru
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki masła
  • sol
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Jajka roztrzepać razem z solą i pieprzem po czym wylać masę jajeczną na patelnie z rozgrzanym masłem.
      Następnie wrzucić pokrojonego łososia oraz posiekany szczypiorek.
      Postawić na ogniu do ścięcia jaj.
      Przed podaniem posypać kawiorem, śmietanę podawać osobno.

      Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Viktorię

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *