Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Okra smażona panierowana

Składniki:

  • 10 owoców okry
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mąki kukurydzianej
  • ½ szklanki oleju
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Okrę umyć, osuszyć, odciąć szypułki, pokroić na części. Jajko zmiksować, zalać nim pokrojoną okrę, odstawić na 10 minut. Mąkę kukurydzianą wymieszać z pieprzem i solą. Kawałki okry wyjąć z jajka, obtoczyć w mące z przyprawami. Olej rozgrzać w niedużym rondlu, smażyć okrę partiami, wyjmować łyżką cedzakową  odkładając na papierowy ręcznik kuchenny.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *