Okra (katmia) panierowana
Okra (katmia) panierowana4.57 out of 5 based on 324 voters.
Składniki:
- 50 dkg okry pokrojonej w 15 mm kawałki
- ½ szklanki mąki kukurydzianej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzy
- ½ szklanki oleju
Sposób przyrządzenia:
W odpowiednio dużej misce przyprawić kawałki okry solą i pieprzem, dodać mąkę kukurydzianą, dokładnie wymieszać. Na durszlaku otrząsnąć okrę z nadmiaru mąki. Na dużej patelni rozgrzać olej, smażyć katmię do momentu aż się lekko przyrumieni. Wykładać łyżka cedzakową na ręcznik papierowy aby obsączyć ją z nadmiaru tłuszczu i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Okra
- Opublikowano: wtorek, 01, styczeń 2008 16:52
- Magda
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak