Okra duszona z pomidorami
Okra duszona z pomidorami4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Okrę umyć, osuszyć, odciąć szypułki, pokroić na części. Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać paprykę, smażyć kolejne kilka minut. Dodać pomidory, przyprawy i zieleninę dusić powoli 5 minut. Dodać okrę i dusić jeszcze razem 15 minut. Skorygować smak przyprawami i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Okra
- Opublikowano: wtorek, 12, kwiecień 2011 09:15
- Agata Tyka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak