Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Okra duszona z cebulą i papryką

Składniki:

  • 50 dkg okry
  • 1 cebula
  • 2 czerwone papryki
  • 3 łyżki masła
  • imbir, kminek, kolendra do smaku
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę oczyścić, pokroić w paski, usunąć nasiona. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry.  Z okry odciąć szypułki. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć aż stanie się szklista, dodać paprykę, smażyć kolejne 5 minut, dodać okrę i przyprawy, podlać odrobiną wody, dusić aż składniki zmiękną co trwa około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *