Ośmiornice z rusztu lub grilla

6645
com_content.article
(Oddano 89 głosów z średnią 3.96 z 5)
Ośmiornice z rusztu lub grilla3.96 out of 5 based on 89 voters.


E96de7ec0fb70231Składniki:
  • 1 kg małych sprawionych ośmiornic
  • 1,5 szklanki czerwonego wina
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • ¼ szklanki słodko ostrego sosu chili
  • ¼ szklanki keczupu
  • 1 szklanka posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Wino wymieszać w rondlu z octem balsamicznym, dodać ośmiornice, doprowadzić do wrzenia, gotować powoli przez 20 minut. Odcedzić. W misce wymieszać obgotowane ośmiornice z sosem chili i keczupem. Piec na ruszcie w piekarniku lub na grillu przez około 6 minut. Przed podaniem posypać pietruszką.


Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi