Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki ze szpinakiem

Składniki:

 

  • gotowe placki naleśnikowe

 

  • 1 kg szpinaku
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka masła
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • starta gałka muszkatołowa
  • sól
  • masło

 

 

Sposób wykonania:
Szpinak przelać wrząca wodą a potem zimną, po czym drobno posiekać i poddusić na rozgrzanym maśle.
Następnie dodać do niego jajka, śmietanę oraz posiekany czosnek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową.
Powstały farsz rozsmarować na naleśnikach, zawinąć w trójkąty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *