Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Młode ziemniaczki z czosnkiem pieczone na grillu

Składniki:

    • 50 dkg małych, młodych ziemniaków
    • ¼ szklanki oliwy
    • sól, pieprz do smaku
    • 1 łyżeczka granulowanego czosnku

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć, pokroić na połówki. W misce wymieszać pokrojone ziemniaki z pozostałymi składnikami. Tak przygotowane ziemniaki podzielić na 4 porcje, każdą zawinąć w odpowiednio duży kawałek folii aluminiowej. Piec na średnio gorącym grillu przez 20 minut, ostrożnie odwinąć folię i dopiec jeszcze przez 10 minut.Podawać posypane solą lub polane czosnkowym sosem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *