Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mocno czosnkowa zupa fasolowa

Składniki:

    • 2 szklanka cebuli pokrojona w piórka
    • ½ szklanki pokrojonej w plasterki marchewki
    • 2 łyżki posiekanego selera naciowego
    • 14 ząbków drobno posiekanego czosnku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 l bulionu drobiowego
    • 2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli, może być konserwowa
    • natka pietruszki
    • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
W dużym rondlu rozgrzać oliwę, dodać czosnek, zeszklić, dodać marchew i selera, dusić 5 minut. Do podsmażonych składników wlać bulion i dodać fasolę, gotować na małym ogniu przez 5 minut.
Uwaga: jeśli ktoś lubi może dodać przed fasolą pokrojone w kostki ziemniaki, można tez zupę zagęścić zasmażką.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: dominikab

1 comment for “Mocno czosnkowa zupa fasolowa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *