Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalmary z grilla

Składniki:

    • 1 kg sprawionych kalmarów

    Marynata:

    • ½ szklanki oliwy z oliwek
    • 8 ząbków czosnku, drobno posiekanych
    • sok z 2 cytryn
    • ½ szklanki ostrej musztardy
    • ½ łyżeczki pieprzu
    • ½ łyżeczki soli

     

    Sposób przyrządzenia:

    Kalmary jeśli zachodzi taka konieczność sprawić, dokładnie umyć, obsączyć. W misce bardzo dokładnie wymieszać składniki marynaty, zamarynować kałamarnice, wstawić do lodówki na 3 godziny. Wyjąc tuszki z marynaty, pozwolić aby obciekły z jej nadmiary. Piec na mocno nagrzanym grillu po 2 minuty z każdej strony.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: mariola

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *