Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięso jagnięce w galarecie

Składniki:

  • 50 dkg mięsa jagnięcego bez kości
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 ogórek
  • 1 papryka
  • 2 piórka zielonej cebulki
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, imbir, cukier do smaku, sos sojowy
  • żelatyna

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte mięso zalać w rondlu wodą lub bulionem drobiowym, dodać przyprawy, doprowadzić do wrzenia, gotować aż mięso zmięknie. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, schłodzić pokroić w kostkę. W chłodnym wywarze rozpuścić żelatynę postępując wg przepisu producenta. Warzywa umyć. Rzodkiewkę pokroić w plastry, obrane ogórek i paprykę w paseczki, cebulkę drobno posiekać. W salaterce umieścić mięso wymieszane z warzywami, zalać roztworem żelatyny. Odstawić do zestalenia. Podawać pokrojoną na porcje, udekorowaną zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *