Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mięsna smażonka z jajkiem

Składniki:

  • 1 jajek ugotowanych na twardo
  • 10 dag szynki
  • 10 dag baleronu
  • 10 dag kiełbasy
  • 10 dag pieczonego drobiu
  • 10 dag pieczonego schabu
  • 10 dag pieczonej pieczeni
  • 1-2 łyżki startego chrzanu
  • sok z cytryny
  • smalec
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięsa pokroić w mała kostkę po czym smażyć ok. 10 min na rozgrzanym smalcu często mieszając.
    W między czasie jajka pokroić na ćwiartki po czym wrzucić je do mięsa i smażyć kolejne 2-3 min.
    Po tym czasie zdjąć z ognia i dodać chrzan skropiony sokiem z cytryny.
    Całość delikatnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Oliwia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *