Mielone mięso zapiekane w plastrach cukinii
Mielone mięso zapiekane w plastrach cukinii4.24 out of 5 based on 17 voters.
Składniki:
- 4 grube plastry cukinii /około 2 cm/
- ½ kg mielonego mięsa drobiowo- wieprzowego
- szczypta chili
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 jajko
- 3 łyżki płynnego miodu
- sól, pieprz do smaku
- olej
Sposób przyrządzenia:
Cukinię umyć, osuszyć pokroić na plastry 2 cm, wydrążyć środki, oprószyć, solą, chili i skropić sosem sojowym i odstawić na około 2 godziny. Smarować miodem. Mielone mięso doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać jajko i wyrobić na jednolitą masę. Uzupełnić środki cukinii, piec w nagrzanym piekarniku do temp 160 stopni C około 30 minut. Podawać z uprażonym ryżem.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Drób
- Opublikowano: wtorek, 17, maj 2011 09:01
- Iwona Podgórna
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany