Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panierowane bakłażany

Składniki:

  • 3 średniej wielkości bakłażany
  • 3 jajka
  • pszenna mąka do panierowania
  • 2 cytryny podzielone na ćwiartki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Bakłażany umyć, odciąć ogonki i pokroić wzdłuż na plastry, około 2 cm. Jajka rozbić do miseczki, roztrzepać widelcem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni smażyć plastry bakłażana moczone w jajku i mące na złocisty kolor. Podawać na ciepło i na zimno. Dobrze smakują z keczupem, a najlepiej z sosem tzatziki. Udekorować ćwiartkami cytryny.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *