Masa orzechowa do rolad
Masa orzechowa do rolad4.05 out of 5 based on 19 voters.
Składniki:
- 150 g zmielonych orzechów włoskich
- 1/2 szklanki cukru
- 4 kieliszki adwokata
- 1 kostka masła śmietankowego
- 2 żółtka
Sposób wykonania;
Żółtka utrzeć razem z cukrem oraz masłem
W trakcie ucierania dodać jeszcze adwokat.
Gdy powstanie gładka masa dodać jeszcze posiekane orzechy włoskie.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: wtorek, 20, grudzień 2011 09:22
- Urszula
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy