Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierniczki korzenne

Składniki: 

  • 300 g mąki
  • 100 g cukru pudru
  • 1 łyżka masła
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • ½ szklanki miodu naturalnego

    Sposób wykonania;
    Miód roztopić w rondeklu na małym ogniu po czym przelać go do mąki.
    Dokałdnie wymieszać.
    Następnie dodać cukier puder, masło, sodę, przyprawy korzenne oraz wbić jajko.
    Całośc dokałdnie wyrobić.
    Powstałe ciasto rozwałkować i wykroić ciasteczka.
    Wstawić je do pierkanika rozgzranegodo 180 stopni i piec około 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *