Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto makowe Anny

Składniki:

  • 3/4 szklanki maku
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • polewa czekoladowa

    Sposób wykonania;
    Do mąki dodać mak, proszek do pieczenia oraz ½ cukru.
    Całość dokałdnie wymieszać.
    Następnie białka ubić z pozostałym cukrem po czym dodać żółtka, i delikatnie połaczyć.
    Wówczas dodać mak z mąką.
    Wymieszać i przelać ciasto na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.
    Wstawić do pierkanika rozgzranego do 200 stopni i piec około 10 minut.
    Po upieczeniu polać ciasto polewą czekoladową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *