Składniki:
- 150 g zmielonych orzechów włoskich
- 1/2 szklanki cukru
- 4 kieliszki adwokata
- 1 kostka masła śmietankowego
- 2 żółtka
Składniki: 1/4 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru 175 g miękkiego masła 1 szklanka mleka w proszku Sposób wykonania; Mleko przelać do rondelka. Dodać do niego cukier i gotować cały czas mieszając aż cukier się rozpuści. Wówczas zdjąć mleko z palnika i odstawić do ostygnięcia. W między czasie masło zmiksować po czym nie przerywajac mieszania dodawać…
Składniki: paczka andrutów 1 margaryna 3 szklanki cukru 2 szklanki mleka w proszku 11/2 szklanka mleka gotowanego 2 łyżki kakao Sposób wykonania: Margarynę stopić w rondelku na małym ogniu, wówczas zdjąć rondelek z ognia i dodać cukier rozpuszczony w odrobinie wody. Następnie mleko w proszku wymieszać ze zwykłym zimnym mlekiem i wlać do masła. Całość…