Masa migdałowo-czekoladowa
Masa migdałowo-czekoladowa4.44 out of 5 based on 333 voters.
Składniki:
- 30 dkg migdałów
- 30 dkg czekolady
- 40 dkg cukru pudru
- 1 szkl śmietany
- wanilia
Sposób przyrządzenia:
Czekoladę zalać gorącą śmietanką i rozgotować na gęstą masę. Migdały sparzyć obrać ze skórki lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę, połączyć z gorącą czekoladą, dodać wanilii do smaku.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta czekoladowe
- Opublikowano: środa, 03, listopad 2010 09:04
- Iwona Podgórna
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy