Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane żeberka z grilla

 

Składniki:

  • 1,5 kg żeberek
  • sól
  • pieprz

    Marynata:

  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka kminku
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Cebulę oraz czosnek posiekać po czym dodać wszystkie pozostałe składniki marynaty.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Następnie mięso pokroić na porcje, które posmarować marynatą.
    Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie żeberka wyjąć i ułożyć na aluminiowej tacce.
    Grillować około 15 minut z każdej strony.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *